Strokovnjaki za avanturo!

Športno društvo JETI je pravi naslov za izobraževanja in avanture s področja gorništva in turnega smučanja. Z raznoliko inštruktorsko ekipo, v kateri so zbrani alpinisti, alpinistični inštruktorji, planinski vodniki, gorski reševalci in učitelji smučanja zagotavljamo kakovostno in celostno pokrivanje vseh vidikov gorniškega usposabljanja. Letno izvedemo več kot 20 različnih tečajev, na katerih za varno obiskovanje gora usposobimo preko 150 udeležencev.

Miha Hauptman

Alpinist in alpinistični inštruktor, ki se počutim doma tako v domačih, kot v tujih gorstvih. Pot me je v gore zanesla med iskanjem nedotaknjenih smučarskih strmin. Hitro pa me je povleklo še na ostala področja alpinizma. V iskanju večjih sten in bolj odmaknjenih predelov sveta, sem pokukal tudi v Patagonijo in Kirgizijo. Zadnja leta pa spet najbolj uživam, ko poskušam čim manj zavijati v perfektnem snegu ali pa nadzorovano rezati zavoje v strma pobočja - torej ko smučam.

Andraž Šparovec

Študent fakultete za šport. Smučarsko izhajam iz prostega sloga, kjer sem začel kot tekmovalec in kasneje sodeloval z različnimi snemalnimi ekipami (Unouched project, La familia, Separation films...). Že od malih nog sem z družino redno zahajal v hribe in jih pozimi kmalu začel povezovati najprej z bordanjem in kasneje s smučanjem. Kot učitelj smučanja in prostoslogaš, bom pri izvedbi aktivnosti povezanih s smučanjem poskušal pogledati tudi izven klasičnih okvirov tega športa.

Juš

Avguštin

Za hojo v gore me je navdušil ded. Z njim sem do osmega leta prehodil vse Karavanke. V zadnjem desetletju se posvečam predvsem brezpotju in plezalnim vzponom. Najbolj v slast so mi Martuljške gore in gorniška pot iz Planice na Pokljuko, katere sem tudi "varuh". Sem član GRS Radovljica kjer sem združil prijetno s koristnim - to je pomoč sočloveku v stiski v ne urbanem okolju.

Sebastjan Potočnik

Alpinist in planinski vodnik, ki veliko svojega časa preživim v naravi. Tako mi niso tuje velike strme stene kot tudi brezpotja in zavarovane plezalne poti. Zelo rad imam zimo, ki se odene v najlepšo barvo narave. Še posebej pa so mi pri srcu zimski bivaki, ko tako doživiš sončni zahod ali sončni vzhod.


Delaj dobro in vse se ti bo vrnilo.

Mitja

Bajželj

Že od malih nog sem predan športu in lepotam narave. Nogomet, tenis, badminton, tek, planinarjenje in alpinizem so aktivnosti, s katerimi si zapolnim prosti čas. Že kot otroka sta me starša navdušila nad gorami in ta ljubezen je ostala. Uživam v plezanju, turnem smučanju ali pa v preprostem pohajanju po gorah, saj se tako sprostim in naberem nove energije.

Marta

Krejan Čokl

Obožujem vodo, ampak zamrznjeno - vertikalno, seveda. Rada imam zvok, ki odmeva od sten med zabijanjem klina v dobro razpoko. Uživam v pohajanju po hribih z družino. To, da lahko nekomu, ki šele spoznava vertikalni svet, pokažem, kako to početi varno in naravi prijazno, dojemam kot poslanstvo in vračilo – verjamem namreč, da moramo vse, kar dobimo, predati naprej To je le eden od razlogov, zakaj sem alpinistična inštruktorica. Glavni razlog je vedno strast…

© 2018 ŠD JETI