KDO SMO

STROKOVNJAKI ZA AVANTURO

Športno društvo JETI je pravi naslov za izobraževanja in avanture s področja gorništva in turnega smučanja. Z raznoliko inštruktorsko ekipo, v kateri so zbrani alpinisti, alpinistični inštruktorji, planinski vodniki, gorski reševalci in učitelji smučanja zagotavljamo kakovostno in celostno pokrivanje vseh vidikov gorniškega usposabljanja. Letno izvedemo več kot 20 različnih tečajev, na katerih za varno obiskovanje gora usposobimo preko 150 udeležencev.
Miha Hauptman

Miha Hauptman

Alpinist in alpinistični inštruktor, ki se počutim doma tako v domačih, kot v tujih gorstvih. Pot me je v gore zanesla med iskanjem nedotaknjenih smučarskih strmin. Hitro pa me je povleklo še na ostala področja alpinizma. V iskanju večjih sten in bolj odmaknjenih predelov sveta, sem pokukal tudi v Patagonijo in Kirgizijo. Zadnja leta pa spet najbolj uživam, ko poskušam čim manj zavijati v perfektnem snegu ali pa nadzorovano rezati zavoje v strma pobočja - torej ko smučam.

Mitja Bajželj

Mitja Bajželj

Že od malih nog sem predan športu in lepotam narave. Nogomet, tenis, badminton, tek, planinarjenje in alpinizem so aktivnosti, s katerimi si zapolnim prosti čas. Že kot otroka sta me starša navdušila nad gorami in ta ljubezen je ostala. Uživam v plezanju, turnem smučanju ali pa v preprostem pohajanju po gorah, saj se tako sprostim in naberem nove energije.

Juš Avguštin

JUŠ AVGUŠTIN

Za hojo v gore me je navdušil ded. Z njim sem do osmega leta prehodil vse Karavanke. V zadnjem desetletju se posvečam predvsem brezpotju in plezalnim vzponom. Najbolj v slast so mi Martuljške gore in gorniška pot iz Planice na Pokljuko, katere sem tudi "varuh". Sem član GRS Radovljica kjer sem združil prijetno s koristnim - to je pomoč sočloveku v stiski v ne urbanem okolju.